Şeflerimizin görüş ve önerileri ile beklentilerini dinlemek, tanışma ve kaynaşmayı sağlamak, yönetişim sürecinde düşüncelerini ve inovatik proje fikirlerini dinlemek amacıyla Ankara’dan 5 kişilik bir heyetin iştirakiyle Sivas İl Müdürlüğünde gerçekleşen kahvaltı programımız, Sivas Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcımız Sayın Fikret ÜLGER, (İl Müdürü Bekir TURAN hafta sonu il dışında olduğundan katılamamıştır) Kangal Merkez Müdürü Sayın Orhan ACAR, Tokat İl Müdürlüğü Şeflerinden Sayın Selmin DELİKBAŞ, Sayın Semra YILMAZ, Sivas Valiliği Şeflerinden Hüseyin ÜNAL ve Sivas İl Müdürlüğünden yaklaşık 20 şefimizin katılımıyla oldukça verimli geçmiştir.

İlk olarak Dernek Başkanımız Sayın Feyzullah AKTAŞ tarafından derneğimizin kuruluşu, faaliyetleri ve sorunlarımız hakkında bilgi verilmesini müteakip, İl Müdür Yardımcımız Sayın Fikret ÜLGER tarafından konuşma yapılmıştır. Sohbet ortamında geçen ve birçok şefimizin söz alarak düşüncelerini ifade ettiği organizasyonda, yapılan oylama sonucu Nurettin ŞİMŞEK temsilci olarak seçilmiş ve memnuniyet ifadeleriyle organizasyon sona ermiştir.

SİVAS İL MÜDÜR YARDIMCISI SAYIN FİKRET ÜLGER;

ŞEFLER TREN KATARININ LOKOMOTİFİDİR

Şef’in kelime anlamının ‘lider’ ‘öncü’ anlamına geldiğini dile getiren ÜLGER, Şeflerin oldukça önemli bir misyon üstlendiklerini, üstlendikleri bu misyon gereği tren katarının lokomotifi gibi olduklarını, lokomotif olmadan trenin hareket edemeyeceğini ifade etti. Yeni kamu yönetimi anlayışıyla getirilmek istenen yatay hiyerarşik modelin özellikle taşrada alternatif olamayacağını, iş ve işlemlerin çözümü ve inisiyatif alma noktasında şeflik müessesesinin yerini hiçbir şeyin dolduramayacağının altını çizdi.

Kendisinin de 10 yıllık memuriyetinin ardından 10 yıl süreyle şeflik yaptığını ve şefliğin ne denli önemli olduğunu bildiğini, uzun süren şeflik görevinin ardından 2004 yılında sınavla müdür olduğunu belirtti. Şef olmazsa olmaz diyerek, pratik zekanın önemli olduğunu vurgulayan ÜLGER, şeflerin de kendilerini sürekli geliştirmeleri gerektiğini söyledi.

666 SAYILI KHK SONUCUNDA MÜDÜR YARDIMCILARI İLE MÜDÜRLER ARASINDAKİ MAKAS DA AÇILMIŞTIR.

666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Şeflerle Müdürler arasındaki makasın açıldığını, aradaki bu farkın kabul edilemez olduğunu, ancak müdür yardımcılarıyla il müdürleri arasındaki makasın da açıldığını belirtti. 666 sayılı KHK’nın eşit işe eşit ücreti getirmediğini, eşit ünvana eşit ücreti getirdiğini ifade eden ÜLGER, bu sistemin sürdürülemeyeceğini, Kurumsal motivasyon için bir an önce yeni düzenlemeler yapılması gerektiğini ifade etti.

ORGANİZASYONDA :

Geçen yıl hizmete giren yeni hizmet binası il müdür yardımcımız tarafından gezdirilerek bilgi verilmiştir. Yeni hizmet binasında dikkatimizi çeken bazı hususları hayranlıkla paylaşmak istiyoruz.

1.  Binanın dış silüeti gösterişli ve Kurumumuzun yeni vizyonuna uygun bulunmuştur.

2.  Lobide vatandaşlarımızın dinlenebileceği ve çay içebileceği oturma alanı, birimlerin yerlerini oda numaraları ve oklarla gösteren büyük harflerle yazılmış yön levhaları, oldukça özgün bir Atatürk köşesi, her katta Sivas İli’ni tanıtan resimler, katlarda balkonlar, en üst katta personele ait TV’li dinlenme odası v.s. daha bir çok yenilikleriyle farklılık oluşturulmuştur.

3.  En güzeli de söylemde kalınmayıp icraatta şefin önemini gösteren bir örnek; “servis içinde ayrı bir şef odası”. Üstelik tefrişatı da tam ve düzenli. (Müdür yardımcısının odasındaki pano ile aynı ebatlarda pano…)

SONUÇ :

Hepimizin gıptayla baktığı yeni hizmet binasının tefrişatının tamamlanmasında mesai mefhumu gözetmeden gece gündüz çalışarak vatandaşlar ve çalışanların memnun olacağı nezih bir ortam sağlayan, çalışanların her türlü sorunu ile yakından ilgilenerek, baskıdan ziyade babacan ve yapıcı yaklaşımlarla idareciliğin vasıflarını fazlasıyla taşıdığını öğrendiğimiz, şeflere ayrı oda tahsis ederek şefleri önemsediğini fiili olarak gösteren çok değerli İl Müdür Yardımcımız Sayın Fikret ÜLGER’e,

Söz konusu tefrişatın tamamlanmasında olağanüstü özveri sergileyen Kangal Merkez Müdürü (Eski Destek Hizmetleri Şefi) Sayın Orhan ACAR’a,

38 yıllık hizmetine rağmen ‘emeklim geldi’ demeyerek temsilcilik için bizzat aday olan (oybirliğiyle temsilci seçilmiştir) tecrübesi ve bilgi birikimiyle herkesin sevip saydığı Sayın Nurettin ŞİMŞEK’e,

Organizasyonun yapılmasını sağlayarak bu nezih örneği görmemize vesile olan Sayın Sami SARITEPE’ye,

Organizasyon için davetimize kayıtsız kalmayarak Tokat’dan katılan çok değerli Şeflerimiz Sayın Selmin DELİKBAŞ ve Semra YILMAZ’a,

Organizasyona katılım sağlayarak bizleri yalnız bırakmayan çok değerli Sivas Şeflerimize,

Organizasyon bitiminde Sivas İli’ni bizzat gezdirerek misafirperverliklerini gösteren Sayın Nurettin ŞİMŞEK, Sayın Sami SARITEPE ve İcra Servisi Yetkilisi Sayın Ahmet ERASLAN’a,

Gerek sosyal paylaşım sayfalarımızda yorum ve beğenileriyle, gerek faaliyetlerimizde desteğini sürekli hissettiğimiz, bu organizasyonda da bizlere katılarak fiili desteğini gösteren Sayın Zeynep ÖZDEMİR ve Sayın Aslı ERİŞ ile Onursal Üyemiz Sayın Mehtap AKTAŞ’a,

Teşekkür ediyoruz,